Google Code-in 2018 - Català




Definició El Code-in es un concurs mundial promogut per Google per introduir estudiants preuniversitaris, d’entre 13 i 17 anys, en el desenvolupament del programari lliure.
El concurs obre la porta als joves de Lleida i de tot el món per participar en els projectes del Parc Científic i Tecnològic de Lleida (PCITAL), tot i obtenint un reconeixement personal per part de Google.

El Code-in és sovint la primera experiència de molts estudiants d’aquestes edats amb el programari lliure. Per aquest motiu, està dissenyat per facilitar-los la iniciació mitjançant un conjunt de tasques, que proveeixen organitzacions com el Liquid Galaxy LAB del Parc Científic. Els preuniversitaris seleccionen les tasques i les treballen amb l’ajut d’un mentor durant vàries setmanes. Cada tasca té una durada de 3 a 5 hores i els estudiants disposen de 3 dies per acabar-la i després, si ho volen, continuar amb una de nova.

Les tasques són de 5 tipus diferents i no únicament de programació, la qual cosa amplia a tots els escolars la possibilitat de presentar-s’hi. Al tractar-se d’un programa mundial, totes les preguntes, respostes i comunicacions es fan en anglès.



El concurs està dotat amb diversos premis, que depenen del nombre de tasques que finalitzin i de quantes en facin els estudiants: des de diplomes de Google (1 tasca), samarretes (3 o més tasques), assuadores ii, fins i tot, guanyar un viatge a la central de Google, situada a Silicon Valley (Califòrnia), amb un familiar o tutor.

Des del 2010, més de 4.500 estudiants de 99 països han participat en el programa Google Code-in. El Liquid Galaxy LAB del Parc Científic va gestionar el passat concurs 2017-2018 més de 500 estudiants de tot el món, entre els quals hi havia vàries dotzenes de lleidatans.


Objectius Que nenes i nens de Lleida i arreu del mòn aconsegueixin una experiència mundial única i amb una marca tan reconeguda com Google mitjançant la participació en aquesta nova edició. El Parc Científic, a través del seu laboratori Liquid Galaxy LAB, és un dels dissenyadors del programa.

Dates El proper 23 d’octubre comença el termini per registrar-se i seleccionar les tasques a desenvolupar a través de la web https://codein.withgoogle.com/.
El concurs finalitza el 12 de desembre del 2018. Els estudiants necessiten un compte de Google per accedir-hi i un permís parental, que se’ls demana al registrar-se. Els participants han d’esperar que Google aprovi el permís abans de desenvolupar les tasques.


Responsables El Liquid Galaxy LAB, laboratori TIC del Parc Científic sota la coordinació d’Andreu Ibáñez i amb la col·laboració del Grup de Desenvolupadors Google de Lleida (GDG Lleida). Darrera hi ha un equip de 30 mentors de tot el món, que atenen els estudiants.

Contacte: lgcodein@gmail.com