El lleidatà Pau Machetti, de 17 anys, classificat en 5è lloc en el concurs internacional “Code-in” de Google



El lleidatà Pau Machetti, de 17 anys, classificat en 5è lloc en el concurs internacional “Code-in” de Google
Hi ha participat 16 estudiants de Lleida

Un total de 16 estudiants de Lleida han participat en la darrera edició del concurs internacional Code-in de Google. Un d’ells, Pau Machetti, de 17 anys i alumne de l’IES Ronda, s’ha classificat en el cinquè lloc.
Per segon any consecutiu, Google va seleccionar el Liquid Galaxy Lab com a partner del concurs, l’únic a l’Estat, junt amb altres 26 grups de tot el món. El laboratori lleidatà ha tutelat la participació de 376 estudiants de diferents països, que han desenvolupat amb èxit 680 treballs. També ha coordinat 33 mentors de set països.
En l’àmbit mundial, 3.124 estudiants de 77 països van fer 15.323 tasques dissenyades per les 27 organitzacions que permeten l’accés al seu codi de programació (open source).
El Code-in és un concurs mundial per introduir estudiants preuniversitaris, d’entre 13 i 17 anys, al desenvolupament del programari lliure. Els participants, guiats per mentors, disposen de dues setmanes per enllestir les tasques dissenyades. La classificació final depèn del número de treballs desenvolupats amb èxit. Google i les organitzacions col·laboradores elegeixen sis finalistes entre tots els joves.
La relació de Google amb el Parc Científic de Lleida data del 2010, quan va incorporar a les seves instal·lacions l’enginy Liquid Galaxy. Llavors es va crear el Liquid Galaxy LAB, dins dels Laboratoris TIC del Parc Científic, per on han passat més de 60 estudiants de l’Escola Politècnica de Lleida, del Centre Ilerna, l’IES Caparrella, l’IES Guindàvols i l’IES Mollerussa, entre d’altres.
La regidora d’Educació, Rosa Mari Salmeron; el gerent del Parc Científic, Miquel Aran, i el coordinador dels Laboratoris TIC, Andreu Ibáñez, han participat en la presentació dels resultats del concurs.

                                                                       Lleida, 5 de febrer de 2019