El Liquid Galaxy Lab desenvolupa per tercer any el concurs mundial “Google Code-in” per a preuniversitaris



El Liquid Galaxy Lab desenvolupa per tercer any el concurs mundial “Google Code-in”
per a preuniversitaris
El lleidatà Sergi Alba aconsegueix el tercer lloc del rànquing


El Liquid Galaxy LAB, que forma part dels Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida, ha desenvolupat conjuntament amb Google, i per tercer any consecutiu, el concurs mundial per a estudiants preuniversitaris Google Code-in. Enguany 44 mentors de set països, coordinats des del Parc Científic, han corregit 1.463 tasques de 750 estudiants pertanyents a 16 països. En aquesta edició, l’estudiant lleidatà Sergi Alba, del Col·legi El Carme de la Bordeta, ha aconseguit la tercera plaça del rànquing mundial i s’ha convertir en finalista.

El concurs s’adreça a noies i nois de 13 a 17 anys. L’objectiu del Code-in és que els estudiants coneguin el món de la programació i, en general, les noves tecnologies. Els joves participants desenvolupen petites tasques com, per exemple, programacions específiques, documentació d’usuari o dissenys gràfics (logotips, models 3D), entre d’altres.

L’edició del 2020 va acabar el 23 de gener i es va desenvolupar durant dos mesos. La participació lleidatana ha pujat a 25 estudiants, després que es fessin presentacions per promoure-la a diferents col·legis com l’IES Torrevicens, el Gili Gaya, Ilerna i El Carme. Google premia els participants amb diferents detalls, en funció del nombre de tasques que realitzen, des d’un certificat, samarretes, assuadores i motxilles fins a un espectacular viatge a la central de Google a Califòrnia per als dos primers guanyadors amb els seus pares.



Presentació de l'estudiant finalista Sergi Alba, del col.legi El Carme de Lleida.