Coratge per Crear: Dia Internacional de la Dona 2021, #IWD21 Courage to Create

 (Aixó es còpia del post original que pot estar més actualitzat a WTM Lleida)

El Grup de Womentechmakers Lleida, que promou les vocacions de les dones al món tecnològic i científic, conjuntament amb l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, el Parc Científic de Lleida i altres entitats, com instituts, escoles i associacions, organitzen per tercer any consecutiu un esdeveniment especial per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Es tracta d’una jornada amb presentacions, tallers i un concurs que se celebrarà dimarts, 23 de març a les 12 hores, amb accés gratuït i obert a tothom, sense necessitat d’inscripció prèvia. L'esdeveniment serà online mitjançant la plataforma Youtube, a una adreça que donarem a conèixer dies abans de l’acte.


L'objectiu de l’activitat és potenciar que les noies tinguin interès per les carreres tecnològiques i científiques. Per això, s’han preparat diverses activitats que donen visibilitat a dones que ja han cursat els seus estudis i es troben treballant en aquests sectors, així com a sessions de mentoria per compartir experiències i dubtes.


Agenda (preliminar)

- 12:00 Paraules de Benvinguda
Magda Valls, Directora Escola Politécnica Superior de la Universitat de Lleida
http://www.eps.udl.cat/ca/
Miquel Arán, Gerent Parc Científic de Lleida
http://www.pcital.es/
Andreu Ibàñez, Director dels Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida i WTM Ambassador
https://www.laboratoristic.com/

- 12:15 Presentació del programa mundial Womentechmakers i del capítol WTM Lleida
Claudia Diosán i Paula Vidal, Leads WTM Lleida
WomentechmakersLleida.com

- 12:30 Presentació "La dona i la ciència i la tecnologia als medis de comunicació"
Míriam Garcia, UA1FM Ràdio, Lleida
ua1.cat

- 12:45 Presentació "Associacionisme i vida al barri”
Jos Farreny, Presidenta de Dóna Balàfia
https://donabalafiaassc.blogspot.com/

- 13:00 Presentació Women in Aerospace 
Mireia Colina i Anna Ruiz 
https://www.wia-europe.org/barcelona/

- 13:15 Sessió especial “Fes-me Qualsevol Pregunta sobre la Universitat”
Magda Valls, Directora de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida
http://www.eps.udl.cat/ca/

En aquesta sessió les noies i elsnois interessats a fer preguntes a la directora de l’Escola Politècnica les hauran d’escriure prèviament al formulari web que podeu trobar al final d'aquest post. L’objectiu és que els futurs universitaris puguin resoldre dubtes sobre l’accés a la universitat, titulacions a triar i qualsevol tema relacionat amb l'esdeveniment. La directora respondrà a través de vídeo en aquesta sessió.


13:30 Sessió de mentoring en grups escolars.
Tot i cercant l'intercanvi personal, i malgrat que haurà de ser mitjançant videotrucades a causa de la Covid, farem 10 sessions prèvies al dia de la jornada on grups de 6 noies i nois d’una mateixa classe faran una trobada per MEET de 45 minuts on podran intercanviar preguntes i experiències personals respecte a la seva educació actual i futura.

Els resultats d'aquestes reunions de caire privat, però es faran resums en un vídeo de 3 minuts per grup i que seran els que es mostraran.

Totes i tots els participants rebran un bonic pot per a posar llàpissos amb el logo de WTM, que farem arribar al seu centre educatiu o directament.

14:00 Fí de la jornada.




Concurs:
Per motivar la participació primer als MEETs i a la visualització de l'esdeveniment en streaming, tindrem un joc online via formulari de Google Docs on els qui encertin una sèrie de preguntes sobre dones científiques i tecnològiques entraran en un sorteig de regals.

El formulari es farà públic durant la jornada online i els participants tindran un parell de dies per respondre.

Es sortejaran 3 accessoris cedits per la marca Xtorm, incloent una súper bateria pel mòbil o per tauleta i carregadors USB C, així com 20 pots de WTM.

(Només un potet per cap, en el cas de participar en els MEETs i al sorteig sols s'entregarà un potet per persona màxim, però si podreu guanyar la bateria o carregadors)
                                    







Seguint el lema que tenim enguany al grup Womentechmakers mundial:

 "Coratge per crear"


farem abans de la jornada una xerrada-taller molt especial que impartirà la companya Cynthia Gálvez del GDG Zaragoza. La Cynthia és enginyera en informàtica i dissenyadora gràfica especialitzada en entorns de realitat mixat (augmentada i virtual).

La xerrada-taller s'anomenarà: "Filtres de Realitat Augmentada (AR)”. En aquest taller l’enginyera explicarà com funciona la tecnologia dels filtres de Realitat Augmentada que es veuen sovint a les xarxes socials, mostrant com es dissenyen i programen. I des de WTM Lleida explicarem com utilitzar-los a les videotrucades (Zoom, Meet, Teams o qualsevol altra plataforma de reunió en línea), amb exemples d’accessoris com gorres, ulleres, maquillatge, pentinat i altres. Podeu veure el portfoli de filtres que ha creat la Cynthia a Facebook.



(https://www.facebook.com/sparkarhub/portfolios/406674413714591/), que va rebre un premi al 2017 com la millor aplicació XR (properament comunicarem la data del taller).

Properament comunicarem la data del taller.



Xarxes Socials:

@wtmlleida en Twitter i Instagram

#CouragetoCreate



Contacte:

- Per a Instituts i Escoles que volguin participar en les sessions de mentoring amb grups de noies i nois: contactar amb la organització pel formulari web de la nostra web: 
https://www.womentechmakerslleida.com/#section-7

- Per a qualsevol persona que volgui atendre l'esdeveniment: simplement tenir l'adreá de Youtube que estarà publicada properament a l'event al damunt d'aquesta plana.


- Per a qualsevol persona que volgui col.laborar: 
contactar amb la organització pel formulari web de la nostra web: 
https://www.womentechmakerslleida.com/#section-7



CODI DE CONDUCTA (COC)

 Els events de WTM Lleida presencials o virtuals es regeixen per un Codi de Conducta molt seriós, ja que volem que sigui un entorn acollidor i no al contrari, per aixó Google ens demana que tinguem ven visible a la web i als events les normes.

En castellà a la nostra web

I en anglès aquí:

Versió de Google

Google Community Guidelines and Anti-Harassment Policy for In-Person and Virtual Events




Formulari de preguntes a la Directora de l'Escola Politècnica de l'Universitat de Lleida, la Magda Valls