Devfest Lleida 2022, 3er Congrés Divulgatiu de les Tecnologies NewSpace i el desenvolupament de software amb Google.

 Presentem el Devfest Lleida 2022, DESENA edició de l'esdeveniment més important que desenvolupem els Google Developer Groups arreu del món, aquest any orientat a promoure les tecnologies NewSpace i el desenvolupament de software amb Google. 


Dades de l'esdeveniment


Enfoc:

El GDG Lleida conjuntament amb Women Techmakers Lleida, Ponent Aerospace (P.E.R.A.) i el Liquid Galaxy LAB, tots grups amb seu als Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida, presenten aquest any una edició especial en col·laboració amb l'Institut Torre Vicens de Lleida i altres partners.

Durant els passats anys molts integrants del nostre grup han començat els seus estudis professionals encarats al món de l'espai, estudis Aeroespacials. Arran d'això va néixer el grup P.E.R.A. que ja ha dut a terme dos congressos sobre el tema. Aquest any a més a més hem desplegat conjuntament una sèrie de projectes i presentacions basades en tecnologies Google i adreçades a aquest sector.

És per això que aquest any l'activitat es conjunta i dedicada al món del NewSpace, paradigma que engloba l'actual canvi que s'està produint i que està permetent que l'espai no sigui un tema solament dels països i les seves administracions públiques o de les grans empreses del sector, sinó que petits grups d'estudiants o pimes poden llençar els seus propis satèl·lits i iniciar un projecte, cosa impensable fa 15 anys i que avui és tota una realitat.

Com a projecte especial a remarcar presentarem el LG Space Chess. Fet conjuntament amb Hydra-Space es tracta del que posiblement sigui el primer cop en que podràs jugar contra un satel.lit, en aquest cas, a escacs. Ha estat desenvolupat per l'estudiant Pablo Sanchidrian amb una beca d'estiu de Google GSoC 2022, i mentoritzat per Víctor Sanchez, Google Developer Expert en Tecnologies Web i Andreu Ibáñez, GDG Lleida lead i mentor del programa de beques GSoC. Hydra-Space es la startup que posarà el Cubesat en órbita amb el payload basat en ARM y que jugarà a escacs contra gent de tot el mòn. Durant el congrés es presentarà el projecte, ja acabat aleshores, i es podrà jugar amb un Liquid Galaxy que tindrem a la zona expositiva.
Data: 14 d'octubre, divendres

Format: HÍBRID, a on tindrem places presencials i el gravarem per les xarxes.
(sempre segons l'estatus de la Covid-19)

Ubicació: Sala d'actes, Institut Torre Vicens, Lleida. Google Maps

Cost: Gratuït, gràcies a la col·laboració de Google Developers i d'altres partners.

Places: 440 , repartides entre alumnes del propi institut, altres institucions educatives de Lleida i altres persones interessades.

Inscripció: per la part en línia no requereix cap, i per la presencial és necessari la inscripció dels visitants externs (no d'escoles que seran concertats prèviament) a l'adreça:Horari i continguts:

8:25 Apertura de portes i visita zona expositiva

09:00 Benvinguda oficial

  • Chus Castro, directora de l'INS Torre Vicens (benvinguda al centre)

  • Paula Vidal i Claudia Diosán, GDG Lleida i Women Techmakers Lleida leads (presentació dels grups WTM i GDG Lleida)

  • Irene Ruiz Castro, Mentora nacional programa estudiants de Google GDSC (presentació GDSC i importància de que les noies estiguin actives en el mòn de la ciencia i la tecnologia)

  • Sr. Joan R. Castro, regidor de l'Ajuntament de Lleida

  • Sra. Jordina Freixanet, 2na tinent d'alcalde i  representant d´Alcaldia


09:15 Introducció a l'esdeveniment
Vídeo global Devfest Google Developers
- Andreu Ibáñez, director Laboratoris TIC, Parc Científic de Lleida

Presenten l'esdeveniment Paula Vidal, WTM i GDG Lleida, i Raül Cases , estudiant INS Torre Vicens

Track Sènior09:20 Conferència inaugural a càrrec de l’astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català.
Representant a la Fundació Joan Oró.


09:40 Ponència: Enseñando a los rovers que iran a Marte
por Moisés Martínez, Google Developer Expert en Inteligencia Artificial
10:00 Ponència Des de Lleida a l'Espai
a càrrec d'Eduard Alonso, lleidatà de l'empresa Hydra-Space
AMSAT-GENESIS.A 
Que será lanzado con un Ariane6/ESA-YPSAT en septiembre del 2022
de similares características al que ejecutará Space Chess en un futuro próximo10:20 Ponència: Space Chess, posiblemente el primer juego espacial
a càrrec de Víctor Sánchez, Google Developer Expert en Tecnologies Web
i Pablo Sanchidrian, estudiant d'enginyeria informàtica, desenvolupador.10:40 Ponència: Des de Alcarràs cap a l'Espai, la meva vivència d'estudiant i practicant
a càrrec d'Albert Morea, de Ponent Aerospace11:00 Ponéncia virtual: Kreios Space, Desenvolupant els nous métodes d'impulsió per satel.lits.  
a càrrec de Francisco Boira, Co-Founder11:20 Presentació de les comunitats de Google Developer Student Clubs
a càrrec de la Irene Ruiz Pozo, mentora a España de programa GDSC
Lead organizer GDG Murcia, GDG Cartagena y Women Techmakers Ambassador


11:30 Parada: amb esmorzar, visita a la zona expositiva, i visualització del video making-off de la P.E.R.A. GroundStation

Desenvolupat gràcies a12:00 Presentació NewSpace, a càrrec Verónica Tercero, Generalitat de CatalunyaTrack jove, dones i espai

12:20 "Space Through Women" , L'espai a través de les dones,
presentació de Wia, Women in Aerospace Barcelona, a càrrec de Àurea Cors Espinal
12:40 De l'espai al núvol de Google, amb introducció de les dones que van ser no anomenades a la carrera espacial. A càrrec de Paula Vidal, WTM Lleida-GDG Lleida lead i estudiant de Físiques13:00 Treballant a projectes aeroespacials
a càrrec de Paula Marin, Enginyera física de Lleida
treballa com a Enginyera en tecnologies hiperfréquencia a Thales Alenia Space a Toulouse


13:20 La meva experiència a Aeroespacials
a càrrec de Roger Martínez, estudiant de Aeroespacials lleidatà a l'UPC de Terrassa.


13:40 Presentació preliminar Treball de Recerca sobre Artemis, la nova missió de la NASA per tornar a la Lluna i que durà a la primera dona allà.
A càrrec de Josep Sert, estudiant de l'INS Torre Vicens
14:00 Cloenda 

 

Zona expositiva:

Per a poder visitar en les estones predisposades, disposarem d'una zona a on exposarem diferents materials relacionats amb els projectes explicats:

- Cubesats

- Sistema Liquid Galaxy amb els projectes Space Chess, Satnogs i TinyGS

Email de contacte:
gdglleida@gmail.com